DSCF-43533

Legenda spune că trăia o dată o fiică de împărat deosebit de frumoasă, dar deosebit de singură, pe nume Camelia. Pentru a-și umple timpul, aceasta își petrecea majoritatea timpului vorbind cu florile și învățase limbajul acestora.

În împărăția peste care domnea tatăl fetei trăia un balaur care obișnuia să mănânce toate fetele în vârstă de 14 ani. Cu cât se apropia mai mult fata de vârsta de 14 ani, cu atât era mai bine păzită și cu atât erau părinții ei mai îngrijorați. Cu toate că o păzeau cei mai iscusiți ostași, la ora 12 noaptea când fata împlinea 14 ani, balaurul reușește să intre în castel, în turnul unde fusese închisă fata și să o răpească, urmând să o ducă departe și să o mănânce. În drum spre locul unde locuia balaurul, Camelia implora florile de pe pajiștile înflorite peste care trece să o transforme într-o floare și să o salveze.

Florile îi ascultă voia și o transformă într-o floare roz deosebit de fină, pe care balaurul o scapă din gheare și care cum atinge solul prinde rădăcini și dă naștere la noi flori de cele mai variate culori și forme. Această floare urmă să se numească Camelia.

Limbajul Cameliei

Camelia este o floare care simbolizează norocul, prezența de spirit. Bărbatul care dăruiește unei femei o Camelie o consideră pe această unică, deosebită, norocoasă. Femeia căreia îi plac Cameliile este în general solitare, o femeie puternică, independența, căreia îi place să se descurce singură.

Numele Camelia

Numele de Camelia vine din latină însemnând enoriaș. Prin prisma etimologiei și a legendei florii, o persoană cu numele de Camelia este independentă, puternică, norocoasă și de obicei reușește în tot ceea ce își propune. Numele de Camelia sugerează ambiție și perseverență.

Sursa: https://www.ele.ro/casa-si-gradina/plante-decorative/camelia-legenda-si-simbol-104