DSC-236211

Legendă spune că trăiau odinioară, în mijlocul unui castel din basme doi copii de rege: un băiat și o față. La naștere, cei doi copii primiseră de la zână lor cea bună cele mai minunate daruri: frumusețe, înțelepciune, cumințenie. Cei doi copii crescuseră împreună și își petreceau majoritatea timpului împreună, jucându-se în grădinile castelului, grădini pline de flori.

Din păcate, atunci când copiii au împlinit 10 ani o boală nemiloasă a cuprins ținutul în care locuiau și întregul lor regat a fost cuprins de jale. Printre cei atinși de boală această nemiloasă s-a numărat și față regelui, care devine din ce în ce mai slabă și până la urmă moare.

Băiatul regelui care ținea foarte mult la sora lui de care era nedespărțit a început atunci să plângă și nu s-a mai putut opri. Atunci lacrimile sale s-au transformat în niște flori albe, micuțe, care s-au așternut peste toate văile și grădinile unde se jucau până atunci cei doi prinți. Prințul a fugit de la castel și s-a ascuns în lume, pentru a nu fi văzut de ceilalți că își plânge sora. Florile născute din lacrimile sale au căpătat numele de lăcrămioare.

Limbajul Lacramioarei
Dăruirea unei Lăcrămioare unei femei sugerează dragoste ascunsă, neîmpărtășită. Cel care face cadou iubitei un buchet de Lăcrămioare nutrește pentru această o dragoste pură, incomplet materializată. Femeia care iubește Lăcrămioarele este timidă, gingașă și tinde să își idealizeze iubitul.

Numele Lăcrămioara
Numele Lăcrămioara sugerează de obicei o persoană timidă, mai degrabă introvertită. O persoană cu numele Lăcrămioara va fi deosebit de diplomată și va încerca mereu să țină cont de sentimentele celor din jurul ei.

Sursa: https://www.ele.ro/casa-si-gradina/plante-decorative/lacramioara-legenda-si-simbol-101