DSC-53212

Legenda spune că prințesa Viorica era cea mai tânăra dintre fiicele împăratului și împărătesei regatului florilor. Datorită frumuseții nemaivăzute a prințesei, aceasta a fost ursită de cea de-a douăsprezecea ursitoare ca în primăvara vârstei de 12 ani să fie răpită de Zâna Florilor.

Cu toate încercările părinților ei de a o păzi, Viorica este răpită la vârstă de 12 ani, primăvară, și este prefăcută într-o floare albastră, albastrul fiind simbolul melancoliei. Această floare este așezată între celelalte flori din grădina Zânei Florilor și este numită Viorica, nume care este cunoscut popular și ca Viorea.

De atunci, Viorica este o floare care înflorește primăvară și care se distinge de celelalte prin culoarea albastră, sugestie clară a melancoliei, dar și a încrederii în viitor. De asemenea, perenitatea florii este o sugestie a vieții scurte a prințesei Viorica. Așa cum prințesa a trăit doar 12 ani, se pare că o viorea rezistă de obicei doar 12 săptămâni până când se ofilește.

Limbajul Viorelei

Viorica sau Vioreaua este o floare gingașă și dăruirea unei Viorele cadou simbolizează sinceritate și încredere. Femeia care iubește Viorelele este sinceră în sentimente și deosebit de directă în manifestarea acestora. De asemenea, bărbatul care face cadou unei femei o Viorea nutrește pentru aceasta sentimente puternice și dorește o relație de durata.

Numele Viorica

Numele de Viorica sugerează o persoană cu o mare încredere în sine și în forțele proprii și deosebit de directă în relațiile cu cei din jur. O persoană cu numele de Viorica va fi extrovertită și deosebit de diplomată.

Sursa: https://www.ele.ro/casa-si-gradina/plante-decorative/viorica-legenda-si-simbol-100